De Chakra’s

We weten nu dat ons lichaam omhuld wordt door een energieveld (aura). Dit energieveld bezit dus enorm veel waardevolle informatie als het gaat om ons welzijn, het geeft blijk van onze huidige staat van zijn, onze diepere persoonlijkheid en (tijdelijke) blokkeringen. Dit veld met zijn verschillende lagen staat weer in verbinding met bepaalde energiepunten (of chakra’s) in het lichaam. Een chakra, het woord komt uit het Sanskriet en betekent wiel, kan gezien worden als een regulator en transformator van alle energie die het fysieke lichaam in en uitstroomt.

 Je kunt chakra’s zien als de verbinding tussen jouw energieveld en je fysieke lichaam.Ze helpen de energie te verspreiden die nodig is voor het werken van lichaam en geest.

Je zou het ook wel een energieknooppunt of energiecentra kunnen noemen omdat op die plekken in het lichaam een grotere energetische activiteit plaatsvindt. Er zijn zeven ( hoofd of grote) chakra’s en zij bevinden zich op de plekken waar de belangrijkste drie meridianen (energiekanalen genaamd: ida, pingala en  sushumna) elkaar kruisen.

avatar Chakra’s maken draaiende bewegingen (een soort draaikolken) en zijn actief aan zowel de voor als achterzijde van het lichaam. De chakra’s staan in verbinding met de organen in het gebied waarin zij werken. Er zijn zeven kleuren waarvan drie basiskleuren, namelijk: rood, geel en blauw. Als je die mengt met elkaar krijg je de kleuren oranje, groen en indigo, en als je alle kleuren van het van het spectrum harmonisch samengevoegd krijg je de kleur wit. Zeven kleuren in totaal dus. De volgorde van de kleuren is: rood (wortelchakra), oranje (navelchakra), geel (zonnevlechtchakra), groen (hartchakra), blauw (keelchakra), indigo (derde oog), wit-violet (kruinchakra). Ben je nieuwsgierig naar de betekenis van de kleuren en chakra’s? Kijk dan bij Betekenis Kleuren.

Als er blokkades zijn in de chakra’s dan kan de energie niet vrij uitstralen of bewegen en kan het zich ophopen, ook kan er te weinig activiteit zijn in de chakra. Dit heeft invloed op onze gedachten, gevoelens en fysieke lichaam. Je energie huishouding heeft namelijk uitwerking op je lichaam, je geest en gevoel en als de chakra’s uit balans zijn kunnen er problemen ontstaan.

Door te werken aan de balans van jouw chakra’s kan je eigen energieveld helen.

Hierdoor kunnen ook jouw aurakleuren weer veranderen! Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de chakra’s in je lichaam en deze in harmonie te brengen zodat de energie vrij in je lichaam kan bewegen!chakraarturo

Linksboven:zie je dat via een Aura Your Day meting de chakra activiteit en de specifieke kleuren van het energieveld zichtbaar zijn geworden (in 3d) van deze desbetreffende persoon.

Rechts: bij deze persoon is tevens het kleurrijke energieveld alsmede de chakra’s met hun specifieke kleuren zichtbaar geworden door een meting via onze sensor.

Nieuwsgierig geworden naar jouw energetische netwerk? Maak een afspraak!